torstai 22. marraskuuta 2012

Rytmiä

Kahden ollessamme, olen saanut muodostumaan L:lle jo pientä päivärytmin tynkää.
Illat tosin vielä ovat hieman hakusessa, johtuen ihan siitä, että mihin aikoihin saatamme käydä kaupassa tai pääsemmekö illalla vielä vaunujen kanssa pienelle lenkille - vaiko emme.

Heräilemme siinä yhdeksän pintaan, aiemmin L heräsi kuin herätyskellon herättämänä klo 8, mutta nyt tuo herääminen ajoittuu yleensä puoli kahdeksan ja yhdeksän välille.
Enkä voi valittaa, sillä en ihan hirveän aikaisista aamuista nimittäin nauti itse.
Siinä hetken aikaa vielä kellitään sängyssä ja L yleensä juttelee ikkunalle, hassu tapaus.
Äidin naama ei vielä siinä vaiheessa oikein tahdo kiinnostaa.

Pidän pojalla yökkärin vielä päällä, mutta vaipan vaihdamme herätessä. Hetken aikaa aamuisin seurustelemme ja puuhailemme puuhamatolla ja L torkkuu pienet torkut aina jossain välissä. Yleensä näiden pienten torkkujen jälkeen (n. klo 10-10:30) vaihdan pojan vaatteet ja teen pienelle aamupesut.

Klo 11.00 on vakiintunut meillä ajankohdaksi ensimmäisiin kunnon päikkäreihin ja riippuen siitä, nukkuuko L ulkona vai sisällä, ovat unet pituudeltaan kahdesta tunnista-kolmeen. Yleensä tässä välissä saan sitten itse hieman siivoiltua ja puuhailtua omiani, kuten käyn koneella tai syön.
L jaksaa nykyään olla hereillä maksimissaan puolitoista tuntia ja jos tosissaan venytän tuota aikaa ihan tuonne maksimiin, on nukahtaminen kauhean vaikeaa.
Silloin harvemmin nukahdetaan ilman itkuja.
Ruokaa meillä vaaditaan yleensä kolmen tunnin välein, öisin aikaväli venyy neljään ja välillä viiteenkin tuntiin hyvällä tuurilla.

L yleensä herää kahden - kolmen aikoihin, jolloin taas vaihdellaan vaippaa ja touhutaan keskenämme. Joskus, jos olen laittanut aamupäivästä pyykkikoneen päälle, saatan näihin aikoihin nostella pyykit kuivumaan ja L seuraa touhujani sitterissä. Joskus taas laittelemme ruokaa.
Neljän jälkeen taas yleensä nukutaan jo toisia päikkäreitä, jotka kestävät viiteen - kuuteen, riippuen päivästä. Joskus nämä päikkärit koostuvat pienistä torkuista, jos satumme käymään kaupassa. Yleensä kotiin tultaessa L nukkuu vielä tovin vaunuissa.

Tästä eteenpäin ovat iltamme vielä hieman hataralla perustalla, mutta sen olen huomannut, että mieluisin aika pojalla käydä yöunilleen on klo 22.00, sillä silloin saattaa nukahtaa jopa ilman tuttiaan. Vielä pitäisi löytää nuo oikeat touhut, rutiinit sekä torkkuajat tuohon kuudesta kymmeneen, niin iltammekin alkaisivat tuntumaan hieman valoisimmilta :)

Eilinen tosissaan meni aivan mainiosti ja pääsimme hyvin pienillä itkuilla petiin. Ja L tosissaan nukahti ilman tuttia, eikä sitä kapistusta tarvittu muutenkaan koko yönä.
Enemmän tälläistä meille, kiitos!

Joko muillakin on rytmiä elämässä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...