perjantai 1. kesäkuuta 2012

Teknologiakammoinen täällä, terve.

Luin tuossa erästä lehteä illalla ja silmiini osui automainos viimeisellä sivulla.
"Edistyksellinen kosketusnäyttö. Kosketusnäytöllä ohjaat ajotietokonetta ja navigaattoria, katselet kuvia muistitikulta sekä kuuntelet musiikkia langattomasti matkapuhelimellasi."

Miksi haluaisin autossani katsella kuvia muistitikulta?

täältä

Vähän aikaa sitten pääsin auton kyytiin, joka oli vuosimallia 2011 ja leukani loksahti saman tien, kun etupenkille istahdin. Tuntui, etten ollut ikinä nähnyt niin montaa vipua ja nappulaa autossa, vaan auton sisusta muistutti enemmänkin lentokoneen ohjaamoa. Mies kysyi minulta haluanko itse kokeilla ajaa, mutta en suoraan sanottuna uskaltanut.
Pelkäsin etten edes valoja osaisi käyttää siinä teknologian huipussa.
Saati käynnistää koko hökötystä.

Hetken matkaa ajettuamme rupesi näytössä vilkkumaan kuva kahvikupista. Katsoimme molemmat epäuskoisina toisiamme ja lopulta mieskin tuhahti "ettei täältä nyt kahvia voi saada."
Ei saanut, mutta kaivoin silti ohjekirjan käteeni ja lopulta kävi ilmi auton ehdottavan meille ajotaukoa.
Ja tosiaan, ilmeisesti koko auton etuosaa nimitettiin ohjekirjassa cockpitiksi.
Siis lentokoneen ohjaamoksi.

Itse olen onnellinen ja ihmeissäni siitä, että omassa autossani on tällä hetkellä keskuslukitus ja sähköikkunat, sillä edellinen autoni oli samaa vuosimallia omistajansa kanssa.




täältä
Sain jo autokoulussa tarpeekseni uudemmista autoista, kun edes käsijarru ei ollut niissä vanhalla tutulla paikallaan. Eikä se käsijarru edes näyttänyt käsijarrulta.

Taidan olla hieman vanhanaikainen,
mutta anteeksi vaan.

Minä en haluaisi joutua samaan aikaan tien päälle henkilön kanssa, joka ajaessaan voi samalla selailla kuvia autonsa kosketusnäytöltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...