torstai 16. elokuuta 2012

rv. 38+0

Viimeinkin, ollaan tuolla maagisella viikolla.

Mutta tuon uuden viikon myötä iski tälle odottajalle myös uusi ja mielenkiintoinen kammo joka sai alkunsa tänä aamuna.

Ajelin tuossa 12km matkan kotikuntamme keskustaan käydäkseni kaupassa ja samalla se välähti päähäni: mitä jos synnytykseni alkaisi autonratissa. Näin jo kauhuskenaarion mielessäni: siinä minä, ilman huolen häivää pösöttelisin autollani menemään, kunnes yhtäkkiä koko auto lainehtisi lapsivedestä (ja kyllä, kauhuskenaariossani lapsivettä pursuaa minusta vähintään sen kymmenen ämpärillisen verran...)
Ja jos nyt tosielämään palataan, niin oikeana autoihmisenä tietenkin ensimmäinen asia mikä mieleeni juolahti oli, ettei autonpenkki toivottavasti menisi aivan piloille...

Onko kukaan autoileva odottaja miettinyt tuota samaa?
Jos tajunnanräjäyttävät supistukset alkaisivatkin moottoritiellä, niin mikä neuvoksi?
Ja oikeasti, millä sieltä kotiinkaan ajaisit.

Tämä nyt on vain omaa hermoiluani, mutta toisaalta tuo kauhuskenaarioni lapsivettä pursuavasta autosta on niin huvittava, että itsekin osaan nauraa sille.

Toinen, mihin haluaisin kommentteja on aivan käytännön kysymys teille, jotka olette synnyttäneet Kätilöopistolla ja tulleet sinne autolla. Kuten olen ymmärtänyt ja itsekin todennut, parkkipaikat Kättärillä ovat kivenalla ja nekin, joita löytyy taitavat olla melkeinpä sen max. 2/4h pysäköintiajan puitteissa. Onko siellä lähistöllä missään hyvää parkkipaikkaa, jonne jättää auto synnytyksen ajaksi? Ilmeisesti kadunvieressä on tuo pysäköinti hieman vapaampaa?
Vai oikeastiko siellä miehet juoksevat sitä parkkikiekkoa kääntelemässä?

Me emme ole ilmeisesti ottamassa perhehuonetta, joten pidemmälle ajalle ei parkkipaikkaongelmaa ole, kuin juuri siihen saumaan, jonka synnytys/alkuhuuma kestää.

Tietysti vaihtoehtona olisi, että joku meidät sinne kuskaisi, mutta ainoa mahdollisuus taitaisi tällä hetkellä olla mieheni äiti, enkä todellakaan halua häntä hössöttämään lähellenikään silloin, kun h-hetki on kyseessä.

Vai lätkäisemmekö tylysti autoon lapun: Synnyttämässä, anna sakko niin revin sen? :D

4 kommenttia:

  1. Meillä mies hätäili etukäteen sitä, jos synnytys sattuisi käynnistymään silloin, kun olen hurttien kanssa yksin pitkällä lenkillä. En itse osannut pelätä sitä enkä mitään muutakaan vastaavaa tilannetta, kun jotenkin arvelin, ettei se ensimmäinen supistus todennäköisesti ole mikään sisuksia repivä. Eikä sitten ollutkaan. Kyllähän ne supparit kovenivat vasta ajan kanssa, eikä ensimmäisten vihlaisujen kanssa olisi ollut mitään hätää sen enempää auton ratissa kuin lenkilläkään. Voivat ne kai kovempiakin olla, mutta eikö ensisynnyttäjille ole tyypillisempiä juuri sellaiset hiljalleen voimistuvat..taitaa se vesien totaalinen valahtaminenkin olla ensisynnyttäjille vähän harvinaisempaa. Jos niin kävisi, niin sitten varmaan pitäisi vain yrittää olla hätkähtämättä, ajaa auto tien sivuun ja soittaa joku avuksi.

    Kättärin pysäköinti on varmaan aika ratkaisematon ongelma. Sellaista viestiä meille ainakin sieltä kovasti välitettiin. Kuulemma päiväsaikaan tien varressa on paremmin tilaa (ja muistaakseni rajaton pysäköinti) kuin iltaisin. Itse suunnittelimmekin niin, että jos synnytys käynnistyy päivällä, mennään omalla autolla, mutta jos illalla/yöllä, niin sitten taksilla. Ehkä tekin voisitte harkita taksia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies taitaa hätäillä sen suhteen, että synnytys ylipäätänsä käynnistyy lähiaikoina. Eilen viimeksi jutteli mahalle, että kaksi viikkoa vielä ja sitten vasta. On siis aivan erimielellä, kuin minä.

      Eiköhän minullakin lopulta synnytys käynnisty juuri noin: pikkuhiljaa pahenevilla supistuksilla, mutta kieltämättä tuo lainehtiva auto olisi mielenkiintoinen vaihtoehto. Äidilleni nimittäin kävi juuri tuo harvinaisuus: lapsivesien meno ensisynnyttäjänä.

      Taksi olisi kyllä varteenotetava vaihtoehto, jos synnytys alkaisi ideaalisti alkuillasta. Parhaimmillaan täältä ajaa kättärille 30min, mutta yöaikaan se taksin saaminen en aivan oma lukunsa ja sama pätee joskus päivälläkin.

      Mutta mitä sitä tässä pahinta manailemaan, eihän sitä tilannetta tiedä kuin vasta silloin kun on sen aika. :) Ja voihan olla, että kättärille tulee sulku ja matka päätyykin Jorviin, jossa parkkipaikkoja riittää.

      Poista
    2. Ei sitä tosiaan kannata etukäteen liikoja miettiä. Ei kai siinä lapsivesien menossakaan olisi sen kummempaa hätää (paitsi ehkä auton penkeille), jos ei lapsonen satu olemaan kovin ylhäällä lantiossa niin, että olisi joku istukan luiskahtamisen vaara.

      Meillähän kävi juuri noin, että kättärillä ja naikkarilla oli molemmissa sulut ja Jorviin sitten päädyttiin. Sinnekin kannattaa kyllä sitten varata parkkirahaa - ainakin, jos arkena lähtee synnyttämään. Tai en tiedä, olisiko siellä ollut jossain ilmaisiakin paikkoja, mutta suurin osa näytti olevan mittaripaikkoja..:)

      Poista
    3. Luinkin noin käyneen sulle blogistasi, mutta onneksi Jorvi osoittautui kumminkin mukavaksi paikaksi kohdallasi :)

      Itsellä se olisi nimittäin se lähin paikka, mutta entisenä helsinkiläisenä karsastan paikkaa hieman.. Siksi kättärin valitsinkin.

      Ja ihan oikeessa oot, siellä on maksulliset p-paikat, mutta ilmeisesti ulkona ei enää klo. 16.00 jälkeen. Mutta se plussa Jorvilla kyllä on että siellä sitä parkkitilaa on ihan kiitettävästi :D

      Poista

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...