maanantai 13. elokuuta 2012

rv 37+4. Perhevalmennus part.1


Tänään oli luvassa se, mitä tämä mamma on kaikista vähiten odottanut: perhevalmennuksen ensimmäinen päivä.

Truth to be told, en vieläkään ymmärrä mitä itse siellä tein, mutta tuolle miekkoselle se oli hyvä tietoisku, koska hän ei ole niin paljoa kerennyt asioihin perehtyä remontoinniltaan.
Itse koin koko kaksi ja puolituntisen pelkkänä kertauksena, tai no syvällisempänä kertauksena.
Puhuttiin loppuraskauden muutoksista - mitä edessä on, vaikkakin melkein suurinosa osallistujista oli jo viikoilla 30+. Myös raskausmyrktyksestä ja psyykkisistä muutoksista oli puhetta, psyykkeeseen palattiin myöhemmin aivan omassa osiossaan, jossa terveydenhoitaja puhui synnytyksen jälkeisestä masennuksesta.

Myös seurakunta esitteli omaa toimintaansa ja mukaisasti juuri lokakuussa on täälläpäin alkamassa kuuden kerran kerho äideille, jotka ovat saaneet ensimmäisen lapsensa. Kuulosti kyllä mielenkiintoiselta ja nyt pitäisi vain löytää sitten lokakuussa se rohkeus lähteä katsastamaankin meininkiä siellä.

Ennen perhevalmennusta tein kuitenkin itse hauskan kiekkauksen, nimittäin lähellä sijaitsevaan pieneen ostoskeskukseen ja ostin ne, mitä minun on jo pitkään ollut tarkoitus ostaa.
1. Imetysliivit
2. Kirja vauvasta - juuri sellainen, jonne äidit kirjoittelevat sydänverellään synnytyskertomukset ja ensimmäiset maitohampaat. 








Olin iskenyt silmäni juuri tähän kirjaan eikä mikään muu kelvannut. Miksikö?
Koska tässä on huumoria mukana, eikä pelkästään sitä ainaista "ensimmäinen kiehkura" tai "ensimmäinen ripuli"



2 kommenttia:

  1. Hyvän vauvakirjan valitsit! Päädyin itse ihan samoista syistä samaan valintaan. Ehdin sitä valikoimaa käydä läpikin aikamoisen määrän, mutta ainoastaan tuo tuntui niin ulkoasultaan kuin sisällöltään riittävän mielenkiintoiselta. Ja on sitä ollut kyllä hauska täytellä..

    Iloa ja voimia viimeisille viikoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin vaikuttaa hupaisalta tuo kirjanen,
      niin ja kiitos, voimia tässä tarvitaan :)

      Poista

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...