keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Pieniä ongelmia paratiisissa

Minulla on ongelma, joka koskee autoa.
En pahemmin pidä autolla ajamisesta enkä autoista ymmärrä juuri mitää ja silti olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa auto olisi välttämätön.Olemme toisen puoliskoni kanssa katselleetkin useampaa ja kriteerit ovat olleet aina pieni, hyväkuntoinen ja vaihteistoltaan automaatti, sillä olen mieltynyt siihen (laiska kun olen?)
Kyseisillä hakuehdoilla ei aina löydä sitä edullisinta vaihtoehtoa, sillä automaattivaihteisto tuppaa oman kokemuksen mukaan nostamaan yleensä auton hintaa, enkä todellakaan ole tällä hetkellä sellaisessa taloudellisessa tilanteessa että autostani haluaisin pulittaa lähemmäs 10,000e. 

No, se ongelma.

Löysin aivan täydellisen auton, kohtuuhintaisen ja vuosimallikin sijoittuu 2000-luvulle sekä ilmoituksen mukaan katsastettu eikä mitään huomautuksia pitäisi. Ja auto on automaatti!
Päätimme käydä koeajamassa pikkupösöä.
No, en tiedä sitten kuinka huono tietämys itselläni on autojen suhteen, mutta omasta mielestäni ehjän auton jarrujen ei tulisi "tärisyttää" ihan siihen malliin kuin kyseisen unelmapösöni. Liikkeen myyjä kävi lopulta myös koeajamassa auton kun jarruista huomautimme ja totesi myös itsekin jarruissa olevan jotain häikkää.
Kysyi lopuksi meiltä, että kiinnostaisiko auto korjattuna, NO MUTTA TIETENKIN!
Sovimme, että soittelemme auton tilasta.

Kaikesta tästä on nyt parisen viikkoa aikaa ja olemme pariin otteeseen olleet yhteydessä autoliikkeeseen, mutta edistystä ei tunnu tapahtuvan. Harmittaa kun tyhjiä lupauksia tehdään, vaikka autoa ei tunnu kukaan kunnolla edes vilkaisevan. Parhain kommentti mitä saimme oli "että se on auton ominaisluonne"
Ominaisluonne, sekö että jarruttaessa tuntuu jo siltä että jarrut jäävät matkalle?

Nyt ongelmana onkin se, että harrastammeko pienimuotoista uhkapeliä.
Ostammeko auton halvemmalla, viasta tietoisina ja käytämme sen itse korjaamolla vai odotammeko sitä, että autoliike tekee asialle jotain (kun niin lupaavat) tai viimeiseksi, odotammeko sitä että he myyvät unelmani jollekin, joka ehkä nielee auton omaperäisen ominaisluonteen ja maksaa täyden hinnan.

Vinkkinä vielä loppuun, etten edes ajattelisi viallisen auton ostoa, jollei ukkoni olisi kätevä käsistään kun autoista on kyse. Mutta autosta löytyvät abs-jarrut voivat nostaa korjauskuluja....
Ja kun emme todellakaan tiedä mikä kyseisen auton jarruissa lopulta on vikana.

Ihmettelen vain sitä katsastusasemaa, joka kyseisen pösön on päästänyt läpi ilman huomautuksia vai voiko tuollainen vika tosissaan ilmestyä viikko katsastuksen jälkeen....


Mene ja tiedä totuutta.

2 kommenttia:

  1. Jos unelmiesi auto on tämä pikku pösö ni osta se halvemmalla ja laita jarrut kuntoon korjaamolla. Näin sille varmasti tehdään jotain ja jarrut tulevat kuntoon! T. Noora (autopeltiseppä, töissä korjaamolla nimeltä InCar, ormuspellontie malmi ;))

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä, näin on ollut vähän suunnitteilla, katsellaan suostuuko autoliike tähän hinnanalennukseen ja kaikken tärkeintä millaiseen ;D

    VastaaPoista

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...