tiistai 25. syyskuuta 2012

"Jotain nopeaa ja helppoa"

Otsikko on mieheni yleisin tokaisu siihen, kun häneltä ehdotuksia ruoan suhteen tiedustelen.

Kuten unen suhteen, on hyvinkin selvää että emme myöskään sovi toisillemme kulinaarisessa maailmassa, sillä minä en pidä nopeasta ruoanlaitosta.

Olen hyvin nirso ruokailija ja olen ollut sellainen pienestä pitäen, tiedän tasan tarkkaan sen mistä en pidä ja mistä pidän, enkä varmana kokeile mitään uutta.

Tai ainakin näin kuvittelin vielä pari vuotta sitten kun kotona vielä asustelin. Omilleni kun muutin jaksoin aikani valmistella niitä tuttuja ja turvallisia ruokia, jotka jo kotona olin oppinut ja niiden kanssa juoda aina sen lasin maitoa. Lopulta pieni kulinaristi sisälläni heräsi, aloin ymmärtämään mitä oikeasti hauduttaminen tarkoittaa ja saatoin lisätä kokkailuihini ehkä jopa yhden valkosipulinkynnen enemmän kuin aiemmin.

kuva hellapoliisi.fi


Aikani selailin hellapoliisin, pirkan ja sun muut keittosivut läpi ja vähitellen imin itseeni uusia reseptejä sekä kikkoja, joista en aiemmin ollut kuullutkaan. Tavallinen kanakastikkeeni muokkautui milloin pesto-broileriksi ja milloin hedelmäiseksi curryksi ja perunamuussiinkin alkoi ilmestymään silloin tällöin porkkanan vivahteita. Vuosi sitten uskaltauduin jopa tekemään ensimmäisen juustokakkuni, mutta siltikään en näillä kätösilläni osaa taikoa kermakakku-unelmia toisten syntymäpäiville - mutta ehkä joskus.

Nykyään teen jopa jauhelihakastikkeeni mieluummin alusta asti itse, kuin ostaisin sen valmiina purkista. Ja minulle tämä on suuri edistysaskel.

kuva hellapoliisi.fi


Mutta mieheni, voi mieheni.... Hänellä on aina kiire ruoan suhteen ja toisinaan ymmärränkin sen, varsinkin pitikien työpäivien jälkeen jolloin ruokatunti on lähinnä kulunut sähköposteihin vastaillessa ja muissa työhommissa... Mutta...

Ruoanlaitto on ihaninta, kun siihen saa käyttää aikaa.

Miehen tekniikalla, nopeaa ja helppoa, olemme nauttineet mm. runsaan ruskeita kanapaloja, palanutta sekä raakaa lihamureketta, ylikypsiä perunoita sekä mauttomia kastikkeita.

Mutta kyllä, kun miehenikin paneutuu ruoanlaittoon ovat hänen ruokansa tajuttoman hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...