torstai 18. lokakuuta 2012

Siivouspäivää ja seurustelua

Viime yönä meillä nukuttiin historiallisen hyvin.

Poju meni iltaunilleen jo kymmeneltä ja herätti äitinsä vasta kahden aikoihin, syötön jälkeen nukuttiinkin taas puoli kahdeksaan asti. Pitkät uniputket tekivät tehtävänsä, joten itse jaksoin virkeänä noustakin jo silloin, mutta poju tuhisi untaan vielä parisen tuntia, kunnes kymmenen aikoihin heräsi seurustelemaan. Niiden parin tunnin aikana ehdin hyvin itse syödä aamupalani, vaihdella vaatteeni ja pujotella vasta pestyyn kastemekkoon oikean värisen nauhan rinnuksiin. Myöskin tiskikone tuli pyöräytettyä kertaalleen päälle.

Houkuttelin syyslomaa viettävän äitini tänne tänään seurakseni, taka-ajatuksena se että itse saisin rauhassa siivota talomme läpikotaisin, kun tuore mummu leikittäisi lapsenlastaan. Syy siivousurakalle löytyy lauantaina edessä olevista ristiäisistä, joiden vuoksi kauempaa tulevat mieheni sukulaiset jäävät luoksemme yökyläilemään koko viikonlopuksi.
Myöskin lattoita pestessäni antoi ämpäriin jäävä pikimusta pesuvesi viitteitä siitä, ettei niitä turhaan tullut hinkattua.

Pari tuntia sain hukattua aikaa siivoamiseen ja yleiseen juoruiluun äitini kanssa. Ulos lähdimme pienelle vaunulenkille heti, kun sää sen salli. Vaunulenkki teki tehtävänsä ja nyt meillä nukutaan päiväunia, myöskin äitini katsoi tämän sopivaksi merkiksi siitä, että hänkin voi kotiinsa jo palata. Nyt odottelemme vain perheen toista miestä kotiin, joka tuo mukanaan ruoan, sillä tämä äiti ei tänään jaksa hellan ääressä seisoskella.

Illalla edessämme on kauppakierros, josta on tarkoitus ostaa loput tarpeelliset ristiäisiin (maidot kermat jne) sekä itsellemme ruokatarpeet perjantaiksi. 

Viikonlopun ruokia ei varmaankaan tarvitse sen kummemmin ihmetellä, sillä minulla on sellainen kutina että voileipäkakusta tai piiraista saamme ainakin aamiaisen sunnuntaiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...