keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Lime-valkosuklaakakku

Tuskailin eilen vaikean päätökseni kanssa, sillä halusin tehdä jonkunlaisen kakun ristiäisiin. Ongelmana vaan oli se, että olisin halunnut sinne juustokakun, mutta vieraina on niin monta jotka toivoivat laktoositonta tarjottavaa ja juustokakkujen suhteen yhdessä asiassa olen suht ehdoton, käytän niihin vain Mascarponea. Ja valitettavasti sitä ei saa laktoosittomana, jossei sitä itse tee, mutta sekin ohje tuntui niin vaikeatekoiselta että päätin jättää yrittämättä.

Näin ollen tämä herkullinen repsepti jäi testaamatta ja vaihdoin tilalle Valion hyvin simppelin reseptin Lime-valkosuklaa kakusta, tämäkin tosin valmistuessaan on vain Hyla - mutta on sekin tyhjää parempi.






 


Kokeilin myös tätä kasvispohjaista Vegegeliä korvaamaan liivatelehtiä, koska meille on juhliin tulossa ainakin yksi kasvissyöjä joka ei liivatelehtiä käytä. Harmittavaa kyllä lopputulos ei ollut toivottu eikä kakku ollut kunnolla hyytynyt viiden tunnin jääkaapissa olon jälkeenkään.

Ehkä vika oli käyttäjässä - ehkä tuotteessa tai ehkä kakun ei olekaan tarkoitus hyytyä samalla tavalla kuin juustokakkujen. Mene ja tiedä, mutta itse kuitenkin kaipasin vielä paremmin hyytynyttä lopputulosta. Joten voi olla että itse ristiäiskakussa joudun kuitenkin käyttämään liivatelehtiä, vaikka sen myötä meillä olisikin yksi tyytymätön vieras.
Kumminkin, ihan kaikkia ei voi aina miellyttää.

 Ja lopputulos?





Harmittaa hirveästi etten ottanut kuvaa kakusta ENNEN kiilteen lisäämistä.

Ulkonäkö oli paljon parempi, sillä kiillettä lisätessä tuo valkosuklaaraaste valui moneksi pieneksi epämääräiseksi kasaksi sinne sun tänne ja lopputulos oli sutaisten tehdyn näköinen.
Muutenkaan en tykännyt kiilteestä tässä - koska olin värjännyt rahka ja kermavaahtomassan sinisellä elintarvikevärillä teki se omasta mielestäni kakusta jo muutenkin "koristellumman" näköisen, joten kiilteen olisi hyvin voinut jättää lisäämättä.

Lopullisesta kakusta kiille tulee jäämään pois

Mitäs pidätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...