maanantai 28. tammikuuta 2013

Nukkumattiikosmonauttii..

Kolme yötä olen nyt nukkunut huonosti,
tai jos totta puhutaan olen nukkunut huonosti nyt viisi kuukautta putkeen,
mutta tähänkin viiteen kuukauteen on välillä osunut hyviäkin öitä.
Viimeiset kolme eivät tosiaankaan lukeudu niihin.

L menee meillä aina klo 19:00 sänkyyn ja yleensä on unessa kahdeksaan mennessä, oma nukkumaanmenoni sijoittuu kymmenen pintaan. Keskiyöllä olen joskus nostanut ähisijälleni tutin ja jatkanut unia, kolmelta syöttänyt ja herännyt seitsemältä pirteänä. 

Viimeiset kolme yötä olen keskiyöllä nostanut sen tutin sekä toistanut saman moneen otteeseen seuraavan kolmen tunnin aikana, lopulta kello kolmelta imettänyt. Siitä välillä nukkunut seitsemään, välillä taas nostellut tuttia, lopulta heräten klo. 07:00. Viime yönä ennenkuulumattomasti päädyin pitkästä aikaa imettämään jopa kahdesti, kolmelta ja puoli kuudelta. Tosin, silloin puoli kuudelta oli ruokailu tyylillä imaisu ja sammuminen, aivan kuin rintamaitoni kätkisi itseensä jämäkät prosentit kuningas alkoholia.

Päivällä L:n uniputken pituus tuntuu jämähtävän aina 40min, jonka jälkeen ei muuta tehdäkään kun lähinnä kiukutaan ja kiljutaan. Kunnes taas seuraavan kerran suvaitaan sulkea ne silmät, selkeästi riittämättömäksi, neljäksikymmeneksi minuutiksi.

Surullista, mutta taidan alkaa hyväksymään sen tosiasian että lapseni osaa arvostaa unta vasta teini-ikäisenä - jolloin minä varmaankin olen jo arvostuksen kyseiseen turhuuten kadottanut.  

Mutta, on meillä jotain muutakin tapahtunut.
Tänään nimittäin tarjoilin 5kk:n ikäiselle jäppiselleni ensimmäiset maistiaiset soseen muodossa ja juurekseksi valikoitui bataatti. 


Outoon makuun ja koostumukseen ei liiemmin ihastuttu, muttei myöskään vihastuttu. Olen lastani jo järkyttänyt parin päivän ajan tarjoamalla hänelle vesihuikkaa silloin tällöin imetyksen päälle, jotta soseet aloittaessani ei ruokajuomaksi muodostuva vesitilkkakaan ihan vieras olisi. Sanotaanko näin, että tähän asti tuo vesi juomana on aiheuttanut enemmän kulmien kurtistelua, kuin äidin tekemä sose. Sosetta lähinnä pyöriteltiin suussa jonkun ajan ja lopulta nielaistiin ja hetken päästä taas odotettiin lisää suu auki.   

Kyllä, 
vaikkei poika unta osaakan arvostaa, niin ruoan suhteen on tilanne aivan toinen.
Ruokaa hän nimittäin taitaa rakastaa.

Ainiin, ja jossei tekstistä käynyt vielä ilmi, niin
L <3 5kk!

4 kommenttia:

  1. Bataatti oli meilläkin aloitussoseena, hyvin maistui! Nyt myöhemminkin kaikki bataattipitoiset maistuu parhaiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, saanko huomenna bataatit palautuksena....
      Mitä muuten kokeilitte seuraavaksi? :) Perus porkkana?

      Koin itsekin historiallisen hetken, sillä myös minä maistoin ensimmäisen kerran bataattia :D

      Poista
  2. Moikka!
    Meilläkin neiti, reilut 4 kk, nukkuu noita 40 min päikkäreitä sisällä. Yleensä aamulla yhet ja illalla toiset. Päiväksi työnnän pihalle nukkumaan, niin nukkuu 3-4 tuntia, mutta ensimmäisen 40 min jälkeen pitää yleensä käydä vähän pukkimassa vaunua. :)
    Meillä ollaan aloteltu potulla (neiti oli noin 3,5 kk) ja porkkanalla ja nyt kans syöttelen bataattia. Yks jääpalakuutio päivässä ollaan menty, eikä kyllä oo halunnu enempää. Luumusosetta tein kans, kun masu muuttunut kovemmaksi. Meillä maku testauksen tuloksena luumu paras, bataatti toinen, pottu kolmas ja porkkana jäi hännille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!
      Itse kanssa yritän mahdollisuuksien mukaan saada tuota poikaa ulos nukkumaan yhdet päikkärit, jotta nukkuisi hieman pidempään. Harmittaa vaan, kun ei oikein ole mitään kunnollista ulkoverantaa, jotta saisi hieman tuulensuojaa. Yleensä nuo ulkopäikkärit päättyvät (kuten tänään taas...) siihen, että haen vaunut pois portailta kun rupeaa tuulemaan kovemmin. :D

      Meillä myös jää tuo sose melkolailla jääpalalliseen per päivä, vaikka varmasti enemmänkin napa vetäisi. Mutta hissukseen. Katsotaan, mitä mieltä ukkeli on perunasta, ajattelin sitä nimittäin ensi viikolla antaa! :)

      Poista

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...