keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

24h Baby-style, part 2

12:30 Värkkäilen omiani keittiössä. Välissä olen käynnistänyt jo tietokoneen ja kirjoitellut hetken tuota eilistä ykkösosaa. Menen ja kolautan uuninpeltiä hieman liian kovaa, joten yläkerrassa nukkuva L herää. Kyrsittää hieman.

12:50 Tahtojen kamppailua, saan L:n nukahtamaan....

13:15 ... hetkeksi, sillä taas itkuhälytin pamahtaa päälle. Iloista huhuilua. Vaikka L on silmämääräisesti tajuttoman väsynyt, ei hän siltikään tahtoisi nukahtaa. Aina, kun tutin nostan suuhun menevät silmät salaman kiinni, mutta kun alakertaan asti pääsen on tutti jo taasen tippunut. Yritän kuitenkin ja lopulta hän rauhoittuu uudestaan.
 

13:45 Poistun koneelta. Olen parinkymmenen minuutin aikana surffaillut facebookissa, lukenut seuraamiani blogeja ja selaillut sähköpostejani. Kaikkea turhaa, toisinsanoen. 

14:00 Otan pakkasesta hedelmä-marjasosetta sulamaan. Banaania, päärynää sekä puolukka-mustikkaa. Kaksi ensimmäistä home made, jälkimmäinen yhdistelmä kaupasta. Sotken kaikki yhteen. Kipaisen postilaatikolla, sillä L vielä nukkuu.

14:05 L herää juuri, kun saan ulko-oven kiinni. Haen hänet alas, vaihdan vaipan ja lasken lattialle ryömimään, kun nälkäkään ei vielä tunnu sen suuremmin kiusaavan. Katselen postit läpi ja meikkaan itseäni hieman. 

14:19 L ryömii varpaisiini kiinni ja unohdun kuvaamaan häntä hetkeksi. Istun hetken aikaa L sylissäni ja miekkonen ihmettelee omia varpaitaan. 


14:30 Sosetta nassuun, hyvällä ruokahalulla menee alas.

14:45 Kun ruoka on syöty, siirrymme olohuoneeseen. Leikimme, lauleskelemme ja juttelemme. L köllii välillä sylissäni, välillä tutkii lelujaan ja välillä osoittaa mieltään. Yhdessäoloa sillä perusmeiningilla. Taustalla soi Radio Suomipop. Alan saamaan tarpeekseni Mennyt mies-renkutuksesta sekä Levottomasta tytöstä.


15:30 L vaikuttaa väsyneeltä, joten vien hänet päiväunille. Puuhailen taas omiani, siistin kotia hieman ja valmistelen itsestäni ihmisen näköistä (aka meikkaan loppuun.) Olen jostain syystä kumman väsynyt, joten mihinkään suurempaan en jaksa ryhtyä. Lajittelen lopulta valokuvia sohvalla.


16:30 Hiivin yläkertaan katsastamaan L:llää. Yllätyksekseni, hän kölliikin vastaheränneenä sängyssään ja päätän käyttää tilaisuuden hyväkseni: onnistun imettämään pitkästä aikaa!
 

16:45 Portaat alas, näen ikkunasta kotiin palaavan miehen. Vaihdan vaipan ja päädymme lähikaupan kautta Kivenlahteen noutomurkinan perässä. Välillä näinkin, vaikka ruoanlaitosta pidänkin. L on hereillä melkein koko matkan, mutta viimeisillä metreillä alkavat silmät hitaasti valua kiinni. 

18:00 Kotona. Säälittää hieman pikkujannu, mutta onneksi hän piristyy  kotiin päästessä. Ruokaa. Syötyäni otan taas jalkoihini ryömineen pojan syliini. Odottelemme, että mies saa syötyä, jolloin hänkin saa tilaisuuden viettää aikaa L:än kanssa. 

18:45 Ryhdyn iltapuuron valmistukseen, mies leikkii L:llän kanssa olohuoneessa. 

19:00 Mies syöttää L:llän, jonka jälkeen päästään yöpuvun vaihtoon ja iltapesuille. 

n.19:15 Yläkertaan. Koetan antaa vielä vähän lisää maitoa makuuhuoneessa, mutta poika näyttää tulleen täyteen jo. Ei uppoa enää milliäkään. Nostan pullolle naureskelevan jälkikasvuni sänkyynsä ja peittelen. Luen iltasatua, pusuttelen ja toivotan hyvää yötä. L kääntyy puoliksi vasemmalle kyljelleen, ns "uniasentoon" ja tuntuu rauhoittuvan siihen.

Kuuntelen silti vielä hetken aikaa oven ulkopuolella. 


19:25 Itkuhälytinvahdissa, mies tiskaa puurolautasta ja pulloa. 

19:36 L tiputtaa ilmeisesti tuttinsa ja ähisee pienesti. Varmaankin puoliunissaan, mutta päätän silti käydä katsomassa. Hyvä niin, sillä ylös päästessäni poika jumppailee jaloillaan jo vaativan oloisesti. 

Palaan samantien alas ja istuudun sohvalle. Odottelen hetken aikaa, kunnes siivoan kaikki lelut lattialta pois omaan koriinsa. Syömme hieman vielä iltapalaa ja lopulta menemme itse nukkumaan kymmenen maissa.

-------------

04:00 L herää ensimmäisen ja ainoan kerran yön aikana. Haen hänet viereeni ja koetan tarjota rintaa, mikä osoittautuu turhaksi yritykseksi. L vain tuijottelee ympärilleen hämärässä huoneessa. Lasken hänet takaisin sänkyynsä ja laitan tutin suuhun ja eipä aikaakaan, kun poika on taas unten mailla. 

06:30 Uusi aamu alkaa.

2 kommenttia:

  1. Kurkkimassa :)
    http://perintopesa73.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa kukkimaan toistekin :)
      Ihana olohuone teillä! :o

      Poista

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...