keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Muistelua: 6kk

Tänään pärähtäneen kuukausiluvun kunniaksi ajattelin tehdä yhteenvedon viime kuukaudestamme. 

6kk

Syöminen
 L päätti puolen vuoden kunniaksi vieroittaa itsensä aivan kokonaan imetyksestä. Aluksi rinta kelpasi öisin, mutta hyvin pian myös yösyönnit loppuivat joten niiden myötä loppui koko imetys. Onnistuin siis juuri ja juuri imettämään pojua sen puoli vuotta.

Soseita aloimme syömään enemmän, kasviksista tutuiksi tulivat bataatti, porkkana, kukkakaali, parsakaali, peruna ja maissi. Hedelmistä päärynä, mango, persikka sekä banaani. Omena maistettiin myös, mutta siitä luovuimme vielä hetkeksi. Mustikkaa, vadelmaa sekä ruusunmarjaa olemme myös maistelleet. Puuroissa olemme vielä pitäytyneet kaura- sekä riisipuurossa, lihoissa taas kanassa ja possussa. 

Aamupala syödään puoli seitsemän maissa, riippuen hieman siitä moneltako olemme heränneet. Puuroa+ maitoa n. 1dl. Lounas ensimmäisten päiväunien jälkeen, hedelmäsosetta kahden maissa ja liha-kasvissosetta puoli viideltä ja iltapuuro seitsemältä. Maitoa välissä niin paljon, kuin napa vetää. Maitomerkkinä Tuuti 2.  

Uni

Yöunet alkavat meillä nykyisin 19:30 maissa. Kuten ylhäällä totesin, yösyömiset jätettiin pois joten ylös noustaan kuuden maissa aamulla. Kyseiset yöunet nukutaan harvemmin aivan putkeen, mutta niitäkin harvinaisuuksia on sattunut. Yleensä nostan tutin pojalle suuhun kerran yössä, pahimmillaan kahdesti.
 

Ensimmäiset päiväunet nukutaan kahdeksasta yhdeksään, toiset 11.30-13.30 ja viimeiset illalla, neljän ja viiden hujakoilla. Nuo pidemmät päiväunet ovat välillä vaikeammat, mutta selvästi niille tarve vielä on.

Vaatetus

Vaatekokona toimii 68cm ja välillä päälle laittelen 74cm, mutta harvemmin. Ne ovat pituudesta vielä hieman turhan väljiä. Vaippakoko nelonen, öisin käytössä Pampersin Baby Dry, päivällä vaihdellen joko Active Fit tai Easy Up-pants.

 
Kehityksen kulmakivet

Suurin saavutus kyseissä kuukaudessa taitaa olla ryömimään oppiminen. L ryömii eteen ja taakse, sekä kääntyy mahallaan koko kellotaulun verran. Mahallaan viihtyy edelleen parhaiten, jonka vuoksi ei oikein vielä hallitse takaisin selälleen kääntymistä. Tai ehkä hallitseekin, mutta tekee sen älyttömän harvoin. Konttausasentoon myös noustaan nykyään päivittäin ja kovasti itseään heijataan, joskin eteenpäin ei olla vielä senttiäkään päästy. Sitä odotellessa...

L vie käsiään päänsä päälle sekä tavoittelee leluja myös sivultaan. Lempileikiksi on muodostunut lelujen hakkaaminen, mieluusti joko lattiaan tai pöytään. 

Iloksemme myös temperamentti on kehittynyt aivan valtaisesti ja L tekee nopeasti selväksi sen, jossei jostain pidä.  
 Voi sitä huutoa, kun raukan vie ikkunan äärestä liian nopeasti pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Don't be shy.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...